Јави се сега +389 71 311 601  Емаил info@littleme.mk   Сподели на Фејсбук Инстаграм         

Новости

 • Да ја разоткриеме пролетта!
  Да ги запознаеме нејзините убавини!
  Пролетни круни, пролетни цвеќиња, шаренило од убави бои!
  Прошетката во природа нека не биде само обично шетање и движење на отворено - разговарајте, опишувајте, прашувајте ги децата, дозволете им да фаќаат, помирисаат, протријат низ рачиња, погалат на своите обравчиња - така полесно, побрзо и поуспешно ќе учат и стекнуваат знаења, ќе научат да општат со Вас и воопшто околината...
  Говорете со Вашите деца
  #дететопредсè

 • Зошто сме денес посебно радосни?
  Затоа што нашаравме прекрасни Велигденски јајца!
  Затоа што боите ги почувствувавме безгрижно низ нашите прсти!
  Затоа што творевме до бескрај - не едно, не две... три иииии мнооогу многу шарени јајца!
  Затоа што учителката нè пофали многу пати!
  Затоа што додека цртавме и шаравме се смеевме и песнички пеевме!
  Ете затоа - денeс бевме деца во вистински шарен детски свет.
  Има многу зошто и затоа заради кои сме дел од градинката Little Me International Preschool
  #дететопредсè

 • Ревија на маски - празник за очи во градинката Little Me International Preschool
  Шарени, весели, насмеани, разиграни, распеани беа децата од нашата градинка, но и нивните гости.
  Дружењето беше разубавено и збогатено со ликовите на ведриот ВЕДРАН и тажниот СМЕШКО кој децата имаа за задача да го расположат.
  Наградите за прво, второ и трето место ги обезбедија поддржувачите на настанот VIVA сокови за деца и Vitalia Healthy food донирајќи свои производи

 • Литл Ми Интернешнл Прискул е прогласена за Коректна фирма за 2018 година.
  Ваквите работи ни даваат мотив уште повеќе да се трудиме.
  Благодарност до сите наши корисници и сите Вие кои покажавте интерес за градинката.
  #дететопредсè

 • Денеска е убав ден, среќен ден - РОДЕНДЕН!!!
  Сара наша има роденден!
  Среќни и радосни да и' минат сите дни
  А кога роденденот ќе се зачини со малку маскенбал - мммммм, повкусно нема од тоа нешто!!!!
  Маскенабаал???!!!
  Па нели е рано??!!
  Неели е идната недела???!!
  Дааааа!
  ЈЕЕЕЕЕЕЕЕ!
  Дa се подготвиме и да бидеме најшарени на свет.
  Оваа недела ни е недела на смеата, шегата, шаренилото - почнуваме со најсмешните, највеселите и најшарените - КЛОВНОВИТЕ.
  Aјде да се шегуваме и да се забавуваме.
  #дететопредсè

 • Играта е најдобар другар на децата.
  Низ игра може да се научи се и сешто.
  Најважно е што преку играта до детето можеме да допреме најсилно, да нè доживее најдобро и да го научиме да размислува правилно.
  Игра, игра и само игра.
  #дететопредсè

 • Вчера беше светскиот ден на реките.
  На боја на боја сина, може да бидат многу работи околу нас.
  Низ реката на боите секој ден пловиме - учиме водите чисти да ги чуваме.
  #дететопредсè

 • Мојот дом и мојата градинка се моите најомилени места.
  Во нив растам, учам, се дружам, се смеам и песнички пеам.
  Приказната на денот ни' беше за домот наш во ново руво и како пролетта која ни' доаѓа ќе нè направи уште посреќни!
  Го одбележавме и светскиот ден на ластовичките и го поздравивме нивното доаѓање од Југ.
  Пролет мила, ти ни' даваш сила да раснеме, пееме, заедно сите деца во градинката наша да се смееме!!!
  #дететопредсè

 • Во кругот на семејството можеме сè и сешто да правиме.
  Можеме да цртаме, боиме, играме, песни да пееме, колачи да правиме и најмногу од се да се радуваме.
  А, градинката ни' е како дома.
  Со градинката сме едно гооолемо семејство.
  Градинката нека биде достојна замена за семејствата.
  #дететопредсè

 • Здравјето на децата пред сè!
  Стручниот тим на градинката целосно е комплетиран - педагог, логопед, дефектолог, педијатар, стоматолог.
  Превенцијата во секаков поглед од развојот на детската личност значи многу...
  Најмалите имаа систематски преглед од искусен педијатар ииии ништо не беше страшно - другарчињата беа вистински јунаци!!!
  Поголемите другарчиња од денес натаму со др.Љубица вредно ќе учат и вежбаат четкање на запчиња.
  Грижата за здравјето на децата и здравите и добри навики - наша задача и одговорност
  #дететопредсè

 • Книгата постојано е наш другар.
  Другарчињата другаруваат со списанието Росица.
  И Вас родители наши ќе Ве задолжиме со домашни задачи - пренесете ни' ги Вашите искуства од работата со децата.
  Возрасните во светот на децата
  # дететопредсè

 • Сега вака:
  Овде е мојата соба..
  Тука тато оди кон терасата..
  Овде ручаме...
  Детето кога е успешно мотивирано знае убаво и детално да опишува.
  Задачата беше децата да знаат да го опишат својот дом, а воспитувачот истото да го нацрта.
  Потоа, кога секој требаше да ја составиме куќичката ни' одеше многу полесно!
  Повеќе куќички едно гоолемо СЕМЕЈСТВО на соседи и живеалишта што се вика НАСЕЛБА.
  Децата учат и творат мотивирани со добар пример и во присуство и активно учество на родителите.
  #дететопредсè

Страници